Botë

Izraeli me kryeministër të ri, do të mbajë zgjedhjet e pesta në më pak se katër vjet

 

Yair Lapid është gati të bëhet kryeministri i ri i Izraelit, me parlamentin që po përgatitet të shpërndahet dhe të bëhet shkas për zgjedhjet e pesta në më pak se katër vjet në vend, shkruan BBC.

Lapid, kreu i partisë së qendrës Yesh Atid dhe ministër i Jashtëm, do të marrë detyrën nga Naftali Bennett sipas një marrëveshjeje ekzistuese për ndarjen e pushtetit.