Botë

Krerët ukrainas me deklaratë të përbashkët për anëtarësim në BE

Foto: AP
 

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, kryeministri, Denys Shmyhal, dhe kryetari i parlamentit, Ruslan Stefanchuk, kanë nënshkruar një deklaratë mbi synimin e vendit për t'u anëtarësuar në Bashkimin Evropian.

Zelensky ka shkruar në Telegram se deklarata e tyre e përbashkët ishte një "sinjal i unitetit të të gjitha degëve të pushtetit" dhe dëshmi se Ukraina ishte e vendosur për të arritur qëllimin e saj strategjik për arritjen e anëtarësimit të plotë në BE, raportoi BBC të premten.