Botë

Turizmi botëror nis ringjalljen

 

Dëshira njerëzore për të dalë dhe për ta hulumtuar botën ka ngritur numrat në fluturime dhe muze, ani pse janë ngritur rastet me koronavirus dhe inflacioni. Mirëpo urgjenca ekonomike është nxitësi më i madh në industrinë që kishte vlerën e 3.5 trilionë dollarëve në vitin 2019, të cilat, sipas Kombeve të Bashkuara, u humbën gjatë pandemisë.

Në konferencën për turizëm në Phuket gjatë muajit maj, kryeministri i Tajlandës shikoi pjesëmarrësit dhe ua bëri pyetjen me përgjigjen që tashmë dihej.

“A jeni gati?”, pyeti Prayuth Chan-ocha, teksa hoqi maskën me shpresën për rimëkëmbjen ekonomike të shtetit pas më shumë se dy vjetësh izolim shkaku i pandemisë së Covid-19. Kur të pranishmit njëzëri thanë “po” – ata janë përgjigjur edhe për pjesën tjetër të botës, të rrëzuar keq nga pandemia.