Botë

Amerikanët shmangin emërtimin provokues të sheshit ku ndodhet ambasada në Moskë, i japin koordinatat

Foto: AP
 

Edhe pse shumë e konsiderojnë luftën në Ukrainë si një lloj konflikti midis Rusisë dhe Perëndimit, zyrtarët rusë dhe perëndimorë po përdorin mundësi të tjera për konflikte verbale dhe konflikte të tjera, dhe një mundësi e tillë është hapur në Moskë.

Zyrtarët e kryeqytetit të Federatës Ruse kanë kryer një anketë, në të cilën janë pyetur qytetarët se si do të duhej të quhej sheshi ku ndodhet Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Me 45 për qind të votave, në fund të qershorit u vendos që kjo pjesë e qytetit të emërtohet zyrtarisht “Sheshi i Republikës Donetsk”, duke iu referuar rajonit lindor të Ukrainës, i pushtuar nga Rusia.