Botë

Aleatët e NATO-s nënshkruajnë protokollin e pranimit për Finlandën dhe Suedinë

 

Tridhjetë aleatët e NATO-s nënshkruan të martën një protokoll pranimi për Finlandën dhe Suedinë për t’i lejuar këto dy vende nordike të bashkohen me aleancën e armatosur bërthamore sapo parlamentet aleate të ratifikojnë vendimin.

Lëvizja, e cila është zgjerimi më domethënës i aleancës që nga mesi i viteve 1990, do të thotë që Helsinki dhe Stokholmi mund të marrin pjesë në takimet e NATO-s dhe të kenë qasje më të madhe në inteligjencë.