Botë

Kush janë “terroristët” që po i kërkon Turqia

Foto: AP
 

NATO-ja zyrtarisht ka nisur procesin që t’i sjellë Suedinë dhe Finlandën në aleancën e saj ushtarake. Por, një kusht kyç për anëtarin e NATO-s, Turqinë, është dorëzimi i mbi 70 personave të përshkruar nga presidenti i saj si terroristë.

Liderët e dy shteteve nordike thonë se po e marrin çështjen seriozisht, por ekstradimi u takon gjykatave dhe jo politikanëve. Pra, kë e do Turqia dhe a munden ndonjëherë të deportohen ata në Ankara?