Botë

SHBA-ja kërkon fokusim në nevojat “urgjente” të Ukrainës

Foto ilustrim / AP
 

Një diplomat i lartë amerikan, të martën, u kërkoi aleatëve të Ukrainës që të ndihmojnë vendin e goditur nga lufta që të përmbushë nevojat “e menjëhershme dhe urgjente" - jo vetëm rindërtim afatgjatë.

Kjo u tha në konferencën dy ditore të mbajtur në Lugano, e cila synonte të ndihmonte Ukrainën të rikuperohej nga Lufta e Rusisë, kur lufta të përfundoj.