Botë

Shpenzimet e luftës dobësojnë planin e Rusisë për pushtim

 

Lodhja e rusëve ka qenë prej kohësh pjesë e planit për ukrainasit, të cilët e nisën konfliktin pa armë, por shpresonin se armët perëndimore mund ta kthenin peshoren në favor të tyre. Ata tashmë janë duke përdorur efektivisht armatimin e rëndë dhe sistemet e avancuara të raketave të dërguara nga SHBA-ja dhe aleatët e tjerë perëndimorë, dhe më shumë janë në rrugë e sipër

Pas më shumë se katër muaj luftimesh të egra, Rusia arriti një fitore kyç: kontroll të plotë mbi një nga dy provincat në zemrën industriale lindore të Ukrainës.

Mirëpo pushtimi rus i bastionit të fundit të madh të rezistencës ukrainase në provincën Luhansk erdhi me çmim të lartë. Pyetja kritike tani është nëse Rusia mund të mbledhë mjaftueshëm forcë për ofensivën e re, për të përfunduar pushtimin e Donbasit dhe për të vazhduar pushtimin e pjesëve të tjera të Ukrainës.