Botë

Pse pritet të largohet nga Berlini ambasadori i Ukrainës?

 

Andrej Melnik është një kritik i ashpër i politikanëve gjermanë për shkak të qëndrimeve të tyre të buta ndaj Rusisë. Por tani ai ka dhënë një deklaratë delikate mbi një nacionalist ukrainas të Luftës së Dytë Botërore.

Andrej Melnik është diplomat me gjuhë jodiplomatike. Me një gjermanishte të rrjedhshme ambasadori ukrainas në Berlin ka kritikuar ashpër politikanët gjermanë për shkak të qasjes së tyre të butë ndaj regjimit të Vlladimir Putinit. Melnik nuk ka ngurruar të qortojë kancelaren shumëvjeçare Angela Merkel, kancelarin e tanishëm Olaf Scholz, politikanët socialdemokratë dhe konservatorë, ndërsa politikanët e ekstremit të majtë dhe të djathtë në Gjermani i ka përshkruar pak a shumë si kolonë e pestë e Kremlinit.

Në muajin mars, pak ditë pas fillimit të agresionit rus kundër Ukrainës, Melnik kishte 63 mijë ndjekës në Twitter. Tani i ka rreth 140 mijë. Me gjuhën e tij ai ka polarizuar dukshëm politikën dhe opinionin gjerman. Disa politikanë e kanë quajtur "të padurueshëm", të tjerët kanë preferuar të heshtin.