Botë

SHBA-ja dhe Britania alarmojnë për spiunimin nga Kina

 

Zyrtarë të lartë të zbatimit të ligjit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Britanisë së Madhe u takuan me liderë të biznesit privat dhe akademik të mërkurën për t’u tërhequr vëmendjen ndaj asaj që ata thanë se është kërcënimi serioz i sigurisë dhe ekonomisë i paraqitur nga Kina, e cila po kërkon të vjedhë pronën e tyre intelektuale dhe të ndikojë në politikat e vendeve perëndimore, shkruan CNN.

Drejtori i FBI-së, Christopher Wray dhe drejtori i përgjithshëm i MI5, Ken McCallum mbajtën ngjarjen në Londër për të theksuar punën e përbashkët të dy agjencive të sigurisë për të penguar atë që ata thanë se ishte sfida më serioze nga spiunazhi dhe hakerimi nga qeveria kineze.