Botë

Orban: Me sanksionet ndaj Rusisë, BE-ja goditi veten në mushkëri

 

Kryeministri hungarez Viktor Orban ka thënë të premten se Bashkimi Evropian e goditi veten në mushkëri me sanksione të pamatura kundër Rusisë dhe se rrezikon të shkatërrojë ekonominë evropiane.

Një rritje e çmimeve të gazit dhe energjisë elektrike e detyroi nacionalistin Orban të heqë kufirin shumëvjeçar të shërbimeve komunale për familjet me shpenzime më të larta, duke zhbërë një nga politikat kryesore ekonomike të tij.