Botë

Parashikimi hipotetik i motit për vitin 2050 do të ndodhë javën e ardhshme

 

Dy vjet më parë, meteorologët në Mbretërinë e Bashkuar bënë një eksperiment interesant: Si do të jenë parashikimet e motit në vitin 2050?

Kriza klimatike po shtyn motin në ekstrem në të gjithë botën, dhe temperaturat në disa zona kanë qenë veçanërisht të ndjeshme ndaj ndryshimeve. Meteorologët në Britani shikuan modelet klimatike në verën e 2020-s për ta parë se çfarë temperaturash do të parashikonin në tri dekada, raportoi CNN të shtunën.