Botë

Disa të arrestuar në protestën kundër “zhdukjes” së liqenit iranian

 

Policia në Iran ka arrestuar disa persona në protesta kundër gati zhdukjes së liqenit të kripës që dikur ishte i dyti më i madhi në botë.

Liqeni Urmia ishte vendpushimi kryesor i turizmit vendas të Iranit përpara se të fillonte të tkurrej në vitin 1995 për shkak të thatësirës ekstreme, bujqësisë dhe ndërtimit të digave.