Botë

“Loja e gjatë” e Putinit në Ukrainë, mund të mos zhvillohet siç e parashikon ai

 

Presidenti Vladimir Putin po vë bast se një luftë e gjatë në Ukrainë, do t’i lodhë kundërshtarët e tij më shpejt se sa vetë Rusinë. Ai mund të ketë të drejtë, por ekzistojnë disa mënyra, përmes të cilave Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj mund ta ngatërrojnë këtë strategji.

Pika më e fortë e Perëndimit është forca e tij ekonomike, gjithnjë nëse mund të grumbullojë vullnetin e nevojshëm për ta ushtruar atë. Presidenti amerikan Joe Biden deklaroi më 24 shkurt, ditën kur filloi lufta, se do t’i “impononte kosto të rënda mbi ekonominë ruse, menjëherë dhe me kalimin e kohës”.