Botë

Erdogani i kërkon Rusisë dhe Iranit ta mbështesin inkursionin e Turqisë në Siri

Erdogani i kërkon Rusisë dhe Iranit ta mbështesin inkursionin e Turqisë në Siri
Foto: AP
 

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, i ka përdorur bisedimet trepalëshe me homologun iranian dhe atë rus në Teheran, për ta arsyetuar inkursionin turk në Sirinë veriperëndimore.

Erdogani përmendi forcat kurdë në Tel Rifaat dhe Manbij, dy qytete në veriperëndim të Sirisë ku forcat ruse dhe iraniane janë prezente, si justifikim për zgjerimin e zonës së kontrollit të Turqisë aty.