Botë

Inflacioni në Holandë kalon 10 për qind për herë të parë në 47 vjet

 

Agjencia Shtetërore e Statistikave të Holandës njoftoi se inflacioni në këtë vend kaloi mbi dhjetë për qind muajin e kaluar për herë të parë që nga viti 1975, shkruan Euronews.

Çmimet e produkteve energjetike dhe banesave kanë ndikuar kryesisht në rritjen e inflacionit në këtë vend.