Botë

Zaporizhzhia jugore do të mbajë referendum për t'iu bashkuar Rusisë

Foto: AP
 

Kreu i rajonit jugor të Ukrainës Zaporizhzhia ka nënshkruar një dekret që do të mundësojë mbajtjen e një referendumi për bashkimin e rajonit me Federatën Ruse, raporton agjencia e lajmeve RIA Novosti.

Zaporizhzhia jugore është nën kontrollin rus, dhe është fokusi i fazës tjetër të luftës, pasi termocentrali bërthamor i Ukrainës në Zaporizhzhia pësoi granatime të rënda.