Botë

Shtrëngimi i eksportit të elektronikës do ta degradonte Ushtrinë e Rusisë

 

Ushtrisë së Rusisë mund t’i pamundësohet të operojë me armë të teknologjisë së avancuar dhe me sisteme komunikimi që po i përdorë në Ukrainë, nëse Perëndimi shtrëngon kontrollin e eksportit të armëve, thuhet në një raport, bën të ditur BBC.

Gjatë gjithë sistemet moderne ushtarake të Rusisë varen nga mikroelektronika e bërë në Perëndim, thotë Instituti Mbretëror i Shërbimeve të Bashkuara (Rusi).