Botë

Bastisja e FBI-së dridh republikanët e Trumpit

Lajmi ishte një nga kthesat më tronditëse në historinë e Trumpit, i cili nxiti një trazirë turmash në përpjekje për ta përmbysur humbjen e tij në zgjedhjet e vitit 2020 dhe vazhdimisht sfidoi demokracinë gjatë mandatit të tij të vetëm, dhe më pas, si asnjë president tjetër
 

Aksioni i së hënës lidhet me keqpërdorimin e mundshëm të dokumenteve presidenciale, potencialisht disa që ishin të klasifikuara, që mund të ishin dërguar në shtëpinë e Trumpit - subjekt i një prej dy hetimeve të Departamentit të Drejtësisë në lidhje me ish-presidentin. Në të kaluarën, hetimet politike që kanë kërcënuar Trumpin vetëm sa kanë rritur apelin e tij të superfuqisë para mbështetësve

Bastisja e FBI-së në resortin e Donald Trumpit në Florida është zhvillim i jashtëzakonshëm, historik, duke pasur parasysh se cak ka një ish-president të Shteteve të Bashkuara dhe shkaktoi zhurmë politike se ai mund të përdorë për të fuqizuar ofertën e tij të mundshme për kthim në Shtëpinë e Bardhë më 2024.

Në të kaluarën, hetimet politike që kanë kërcënuar Trumpin vetëm sa kanë rritur apelin e tij të superfuqisë para mbështetësve. Por agjentët federalë të hënën vepruan sipas një urdhër-arresti të miratuar nga gjyqtari, i cili sugjeron se kishin arsye të mundshme për të besuar se një krim ishte kryer. Ata u përqendruan në zyrat dhe ambientet personale të Trumpit në rezidencën e tij dimërore Mar-a-Lago, ndërsa ish-presidenti ndodhej larg në Nju Jork.