Botë

Trumpi s’i përgjigjet Prokurorisë përkundër dyshimeve për mashtrim

Trumpi do të intervistohej nga zyra e prokurores së përgjithshme të New Yorkut, Letitia James, si pjesë e një hetimi civil më shumë se trevjeçar nëse Organizata Trump mashtronte huadhënësit, siguruesit dhe autoritetet tatimore, duke u ofruar atyre pasqyra financiare mashtruese
 

"Me këshillën e avokatit tim dhe për të gjitha arsyet e mësipërme, nuk pranova t'u përgjigjem pyetjeve në bazë të të drejtave dhe privilegjeve që u jepen çdo qytetari sipas Kushtetutës së Shteteve të Bashkuara", tha Trump në një deklaratë

Ish-presidenti Donald Trump përdori të drejtat e tij të Amendamentit të Pestë dhe nuk pranoi t'u përgjigjej pyetjeve të prokurores së përgjithshme të New Yorkut, të planifikuar të mërkurën.

"Me këshillën e avokatit tim dhe për të gjitha arsyet e mësipërme, nuk pranova t'u përgjigjem pyetjeve në bazë të të drejtave dhe privilegjeve që u jepen çdo qytetari sipas Kushtetutës së Shteteve të Bashkuara", tha Trump në një deklaratë.