Botë

Indonezia dhe forcat amerikane me stërvitje të përbashkëta ushtarake, Kina i quan kërcënim

 

Ushtritë nga Shtetet e Bashkuara dhe Indonezia kanë zhvilluar stërvitje vjetore të përbashkëta luftarake në ishullin Sumatra të Indonezisë, pas shenjave të rritjes së aktivitetit detar nga Kina në rajonin Indo-Paqësor.

Mbi 5 mijë ushtarë nga SHBA-ja, Indonezia, Australia, Japonia dhe Singapori iu bashkuan stërvitjeve të këtij viti, duke i bërë ato stërvitjet më të mëdha që nga themelimi i stërvitjeve në vitin 2009. Stërvitjet e përbashkëta filluan në fillim të këtij muaji në Indonezi në ishujt Sumatra dhe Borneo.