Botë

Anija e parë e lundrimit pas pandemisë, arrin në Zelandën e Re

FOTO: AP
 

Zelanda e Re mirëpriti anijen e parë të lundrimit që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit, duke sinjalizuar kthim në normalitet të shumëkërkuar për industrinë e turizmit të vendit. Vendi mbylli kufijtë e tij në fillim të vitit 2020 pasi fillimisht u përpoq ta eliminonte plotësisht COVID-19 dhe më pas të kontrollonte përhapjen e tij.

Megjithëse vendi rihapi kufijtë e tij për shumicën e turistëve që mbërrinin me avion në maj, vetëm dy javë më parë ai hoqi të gjitha kufizimet e mbetura, përfshirë ato për mbërritjet detare.