Botë

Thahen lumenjtë e Evropës, sipas ekspertëve mund të jetë thatësira më e keqe në 500 vjet

Foto: The Guardian
 

Në disa vende, Loire tani mund të kalohet në këmbë; Lumi më i gjatë i Francës nuk ka rrjedhur kurrë kaq ngadalë. Rhine po bëhet i pakalueshëm për varkat. Në Itali, Po është 2 metra më i ulët se normalja, duke dëmtuar të korrat. Serbia po gërmon Danubin.

Në të gjithë Evropën, thatësira po redukton lumenjtë që dikur ishin të fuqishëm, me pasoja potencialisht drastike për industrinë, transportin e mallrave, energjinë dhe prodhimin e ushqimit, shkroi The Guardian të shtunën.