Botë

Gjermania del me planin për kursimin e energjisë, kufizim i ngrohjes e fikje dritash

gjermania, energjia, drita
Foto: EPA
 

Ministri i Ekonomisë i Gjermanisë, Robert Habeck, njoftoi për planet e vendit për kursimin e energjisë duke kufizuar ngrohjen në ndërtesat publike në dimër dhe fikjen e disa dritave gjatë natës, raportoi gazeta gjermane Süddeutsche Zeitung.

“Pronat publike, me përjashtim të spitaleve dhe pjesëve të tjera të sistemit social, do të ngrohen vetëm në 19 gradë Celsius”, tha Habeck.