Botë

Zelensky paralajmëron ushtarët rusë që gjenden në centralin bërthamor në Zaporizhzhia

 

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, e ka akuzuar Rusinë se po përdorë “shantazhin bërthamor” në centralin energjetik bërthamor në Zaporizhzhia, raporton BBC.

Është centrali më i madh bërthamor në Evropë. Rusia e ka marrë nën kontroll në mars dhe akuzohet se e ka kthyer në bazë prej nga po godet qytetet fqinje.