Botë

Arkeologët hetojnë vendin ku u burgosën indigjenët

 

Qyteti historik i Kozakëve, ishte në kulmin e vet kur perlat dhe minierat e arit tërhoqën mijëra njerëz në Pilbara në fund të shekullit të 19-të.

Pilbara është zonë e madhe e thatë në veri të Australisë Perëndimore, e njohur për popujt e saj indigjenë. Ndërtesat e vjetra janë tashmë një atraksion turistik. Por disa kanë një të kaluar të keqe.