Botë

Arkivistët ruajnë në mënyrë digjitale trashëgiminë ukrainase

 

Rrënoja lufte në të gjitha anët. Ndërtesa aq të shkatërruara nga bombat ruse saqë më as nuk dihen çka janë.

UNESCO-ja ka bërë të ditur se të paktën 70 objekte fetare, 13 muze, 33 ndërtesa historike dhe 17 monumente janë dëmtuar që nga pushtimi rus në shkurt.