Botë

Kina urdhëron mbylljen e fabrikave për shkak të të nxehtit

 

Provinca Sichuan e Kinës ka urdhëruar mbylljen e të gjitha fabrikave për gjashtë ditë për të lehtësuar mungesën e energjisë elektrike në rajon pasi vala e të nxehtit po përshkon vendin, raportoi të martën CNN.

Sichuani është vendndodhja kryesore e prodhimit për industritë e gjysmëpërçuesve dhe paneleve diellore dhe racionimi i energjisë do të godasë fabrikat që i përkasin disa prej kompanive më të mëdha elektronike në botë, duke përfshirë furnizuesin e Apple (AAPL) Foxconn dhe Intel.