Botë

“Vargjet Satanike” hyjnë sërish në top-listat e shitjeve pas sulmit kundër Rushdies

salman rushdie, vargjet satanike
 

"Vargjet Satanike" të autorit Salman Rushdie kryesoi disa lista të librave më të shitur në Amazon të martën, disa ditë pasi ai pësoi lëndime të rënda pasi e goditën me thikë në New York.

Rushdie është përballur me më shumë se 30 vjet kërcënime me vdekje dhe një shpërblim prej 3 milionë dollarësh për kokën e tij për librin "Vargjet Satanike". Ish-udhëheqësi suprem i Iranit, Ayatollah Ruhollah Khomeini, lëshoi ​​një urdhër duke bërë thirrje për vdekjen e Rushdies pas botimit të librit me 1988, të cilën disa lexues e konsideruan blasfemues për përshkrimin e Islamit, raportoi CNBC.