Botë

Sauditja dënohet me 34 vjet burgim për përdorim të Twitterit

Sauditja dënohet me 34 vjet burgim për përdorim të Twitterit
 

Një studente saudite në Universitetin Leeds e cila ishte kthyer në shtëpi për pushime është dënuar me 34 vjet burgim sepse kishte llogari në Twitter dhe për ndjekjen dhe ndërveprimin në rrjetin social me disidentë dhe aktivistë.

Dënimi nga Gjykata speciale kundër terrorizmit u dha disa javë pas vizitës së presidentit amerikan Joe Biden në Arabinë Saudite, për të cilën aktivistët e të drejtave të njeriut kishin paralajmëruar se mund të inkurajonte mbretërinë për të përshkallëzuar goditjen e saj ndaj disidentëve dhe aktivistëve të tjerë pro-demokracisë.