Botë

Liderët perëndimorë kërkojnë inspektim të centralit bërthamor në Zaporizhzhia

Foto: Associated Press/AP
 

Liderët e SHBA-së, Gjermanisë, Francës dhe të Britanisë së Madhe, bënë thirrje njëzëri për një “vizitë të shpejtë” në lokacionin e uzinës berthamore në Zaporizhzhia, të cilën forcat ruse e kanë okupuar.

Siç raportoi të hënën mediumi francez “Lemonde”, liderët thanë që ekspertët e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike duhet të shkojnë në uzinën e një ndër centraleve më të mëdha të botës, me detyrë që ta inspektojnë atë.