Botë

Presidenti francez bën homazhe në varrezat e Algjerit

Foto: Getty
 

Presidenti francez, Emmanuel Macron, vendosi një kurorë në shenjë nderimi për ushtarët që vdiqën për Francën në varrezat krishtere dhe hebreje një ditë pasi ai mbërriti në Algjeri për një vizitë treditore.

Vizita e Macronit ka për qëllim adresimin e dy sfidave kryesore: nxitjen e marrëdhënieve të ardhshme ekonomike dhe shërimin e plagëve të epokës koloniale.