Botë

Vdekjet e dyshimta të oligarkëve rusë

 

Të paktën tetë oligarkë rusë kanë vdekur në rrethana të dyshimta prej fillimit të këtij viti, me disa sish të ndërlidhur me Gazpromin, monopolin energjetik shtetëror dhe Gazprombank.

Ravil Maganov, drejtues i prodhuesit të dytë më të madh të naftës në Rusi, Lukoil, vdiq më 1 shtator të këtij viti, pasi ra nga dritarja e një spitali në Moskë. Agjencia shtetërore e lajmeve e Rusisë, TASS, raportoi se 67-vjeçari kishte bërë vetëvrasje, duke cituar burimet policore.