Botë

Kërkohet hetimi i 300 birësimeve të trafikuara

Rreth 200 mijë koreano-jugorë u birësuan jashtë shtetit gjatë gjashtë dekadave të fundit, kryesisht nga prindër të bardhë në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë dhe kryesisht gjatë viteve 1970 dhe 1980 (Foto: AP)
 

Disa të birësuar thonë se zbuluan se agjencitë ndryshuan identitetin e tyre për t’i zëvendësuar fëmijët e tjerë që vdiqën, ishin shumë të sëmurë për të udhëtuar ose që ishin rimarrë nga familja e tyre koreane përpara se të dërgoheshin tek adoptuesit perëndimorë. Ata thonë se gjetje të tilla përkeqësojnë ndjenjën e tyre të humbjes dhe ndonjëherë çojnë në ribashkime të rreme me të afërmit që rezultojnë të huaj

Për 40 vjet rresht, Louise Kwang mendoi se ishte një foshnjë jetime e gjetur në rrugët e qytetit bregdetar të Koresë së Jugut, Busani, përpara se të adoptohej nga prindërit danezë në vitin 1976.

Ajo pati gjithë ndjenjën e saj të krizës së identitetit në vitin 2016 kur agjencia e saj e Koresë së Jugut pranoi faktikisht se historia e saj e origjinës ishte trillim që synonte të siguronte adoptimin e saj.