Botë

Krimi monstruoz që u zbulua pas 11 vjetësh në Kroaci

 

Në tetor të vitit 2011, një pensioniste 76-vjeçare Slavojka Senishin u zhduk në rrethana të panjohura në zonën e Treshnjevka afër Zagrebit. Ajo jetonte aty dhe kishte një apartament. Pas saktësisht 11 vjetëve, misteri i zhdukjes së saj zbuloi një krim të pabesueshëm që mund të hyjë në historinë e kriminologjisë kroate, shkruan Jutarnji.

Pas një hetimi të gjatë dhe shumë kërkues, policia e Zagrebit ka bërë kallëzim për vrasjen e Slavojka Senishinit dhe kanë arrestuar personin që e konsiderojnë si vrasës të saj. Bëhet fjalë për fqinjin e saj të parë, Damir Keleminçiq 63-vjeçar, i cili menjëherë pas zhdukjes së pensionistet u vendos në banesën e saj dhe jetonte aty me familje.