Botë

Udhëheqësi më jetëgjatë i një vendi do të kandidojë sërish në zgjedhje

 

Presidenti i Guinesë Ekuatoriale, Teodoro Obiang, do të kandidojë sërish për postin në zgjedhjet e nëntorit, për të synuar zgjatjen e mandatit të tij 43-vjeçar që filloi me një grusht shteti ushtarak më 1979, shkruan CNN.

Sipas organizatave të ndryshme për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, sundimi i Obiangut u karakterizua nga torturat e kundërshtarëve politikë, zgjedhjet e falsifikuara dhe korrupsioni. Obiangu ka mohuar vazhdimisht akuza të tilla.