Botë

Arkeologët pretendojnë se kanë zbuluar eshtrat e Nefertitit dhe Ankhesenamunit

 

Dy mumie të shtrira në Luginën e Mbretërve mund të jenë eshtrat e Nefertitit dhe Ankhesenamun, gruas së Tutankhamunit, me testet e ADN-së që pritet të konfirmojnë nëse mbetjet janë apo jo mbretëreshat e Egjiptit të Lashtë.

Mbi 3000 vjet më parë, faraoni Akhenaten dhe mbretëresha Nefertiti vendosën të braktisin adhurimin e perëndive egjiptiane në favor të asaj që faraoni e quajti Zotin e vetëm të vërtetë, duke hedhur poshtë një mijëvjeçarë të traditës.