Botë

Spanjollët i kthehen energjisë diellore shkaku i çmimeve

Foto: AP
 

Kriza energjetike po e përshpejton instalimin e paneleve diellore nga komunitetet e banuara në Spanjë, të cilat synojnë të bëhen të vetëqëndrueshme.

Legjislacioni i fundit ka lejuar të ashtuquajturat “komunitete të energjisë” të gjenerojnë energji të rinovueshme përmes instalimeve kolektive. Pas vitesh me takime javore, banorët e banesave në Madrid po bëjnë një hap tjetër këtë javë drejt vetëqëndrueshmërisë së energjisë dhe instalimit të paneleve diellore në çatitë e tyre.