Botë

Japonia akuzon Rusinë se ia maltretoi diplomatin

 

Japonia ka akuzuar Rusinë se konsullin Motoki Tatsunor, ia kanë arrestuar pa arsye, raportoi BBC-ja të martën.

Autoritetet japoneze thanë se konsullit në Vladivostok i ishin lidhur sytë dhe duart, derisa u bë e ditur se më pas u lirua. Për Tatsunorin pati dyshime nga Rusia se ishte spiun.