Botë

Putini pritet ta aneksojë të premten Ukrainën juglindore

Pas pesë ditëve të votimit "situata do të ndryshojë rrënjësisht nga pikëpamja juridike, nga pikëpamja e së drejtës ndërkombëtare, me të gjitha pasojat përkatëse për mbrojtjen e atyre zonave dhe garantimin e sigurisë së tyre", tha të martën zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov

Referendumet e orkestruara nga Kremlini, që pritet të shërbejnë si pretekst për Moskën për të aneksuar rajonet e Ukrainës të kontrolluara nga Rusia, përfunduan të martën pasi rezultati i paracaktuar i votave rriti tensionin midis Rusisë dhe Perëndimit.

 

Aneksimi i rajoneve, i cili mund të ndodhë që të premten, krijon terrenin për një fazë të re të rrezikshme në luftën shtatëmujore në Ukrainë. Rusia paralajmëroi se mund të përdorë vendosjen e armëve bërthamore për të mbrojtur territorin e saj, duke përfshirë tokat e fituara rishtazi

Referendumet e orkestruara nga Kremlini, që pritet të shërbejnë si pretekst për Moskën për të aneksuar rajonet e Ukrainës të kontrolluara nga Rusia, përfunduan të martën pasi rezultati i paracaktuar i votave rriti tensionin midis Rusisë dhe Perëndimit.

Zyrtarët e mbështetur nga Moska në katër rajonet e pushtuara në Ukrainën jugore dhe lindore thanë se qendrat e votimit u mbyllën të martën pasdite pas pesë ditësh votimi dhe numërimi i votave kishte filluar.