Botë

Liderët evropianë: Nuk do ta njohim kurrë këtë aneksim të paligjshëm

 

Këshilli Evropian, i cili mbledh së bashku liderët e Bashkimit Evropian, ka thënë se "ne refuzojmë dhe dënojmë pa mëdyshje" aneksimin e territoreve ukrainase nga Rusia, për të cilin shtoi se se nuk kishte ndikim ligjor, shkruan BBC.

Putini shpalli të premten pjesë të Rusisë katër rajone ukrainase, Luhansk, Donetsk, Zaporizhzhia dhe Kherson.