Botë

Ian, një prej stuhive më të fuqishme në histori të SHBA-së

Foto: AP
 

Uragani Ian ka të ngjarë të ketë shkaktuar “mbi 100 miliardë dollarë” dëme. Kjo do ta bënte Ian uraganin e katërt më të kushtueshëm në historinë e SHBA-së. Ndërkaq, së paku 30 persona janë konfirmuar të vdekur, përfshirë 27 në Florida. Shumica prej tyre janë mbytur, ndërkaq të tjerët nga rrethanat e stuhisë.

Ekipet e shpëtimit kanë vazhduar të kërkojnë për të mbijetuar në rrënojat e shtëpive të përmbytura në Florida teksa autoritetet në Karolinën Jugore kanë nisur të vlerësojnë dëmet e shkaktuara në një prej stuhive më të fuqishme që ka goditur ndonjëherë Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Stuhia e fuqishme ka terrorizuar miliona njerëz brenda një jave, duke filluar nga Kuba, para se të godiste Floridan dhe krejt në fund fuqinë më të madhe që kishte e liroi ndaj Karolinës Jugore. Tani, cikloni post-tropikal është dobësuar gjatë kalimit në Karolinën Jugore.