Botë

Boshnjakët komentojnë, teksa reformistët fitojnë në zgjedhjet e Bosnjës

 

Disa banorë të Sarajevës ishin të dëshpëruar pas zgjedhjeve të fundjavës, me shumë dyshime se rezultatet do të çonin në ndryshime domethënëse.

Rezultatet e para preliminare, të lëshuara nga komisioni qendror zgjedhor i Bosnjës treguan pretendentët e prirë për bashkëpunim Denis Beqiroviq dhe Zeljko Komshiq në rrugën për të fituar vendet përkatëse boshnjake dhe kroate në presidencën trepalëshe. Megjithatë, reformistëve ka të ngjarë t’u bashkohet Zhelka Cvijanoviq, nga partia më e fuqishme serbe e Bosnjës – SNSD-ja secesioniste dhe pro-ruse.