Botë

Sllovenia miraton martesat mes gjinisë së njëjtë dhe birësimin e fëmijëve nga ky komunitet

 

Parlamenti slloven miratoi një amendament që lejon çiftet e së njëjtës gjini të martohen dhe të birësojnë fëmijë pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese. Sllovenia u bë vendi i parë në Evropën Lindore që e bëri këtë, shkruan SloveniaTimes.

Për ndryshimin e ligjit votuan 48 deputetë, kundër 29 dhe një abstenoi.