Botë

Tre shkencëtarë e ndajnë Nobelin për kimi

Foto: AP
 

Çmimi “Nobel” për kimi është fituar nga tre shkencëtarë për punën e tyre në lidhjen e molekulave së bashku, proces ky i njohur ndryshe edhe si “kliko” kimia.

Puna e Carolyn Bertozzi, Morten Meldal dhe Barry Sharpless, mundëson që molekulat të lidhen së bashku, si të ishin pjesë të një loje “Lego”, raportoi BBC-ja të mërkurën.