Botë

Putini urdhëron marrjen e termocentralit më të madh bërthamor në Evropë

 

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka nënshkruar një dekret që urdhëron t'u dorëzohet autoriteteve ruse termocentrali bërthamor ukrainas i Zaporizhzhias.

BBC-ja raportoi të mërkurën, se Rusia synon t'i marrë të gjitha objektet e termocentraleve në pronësi federale dhe t'i përcaktojë specifikat e përdorimit.