Botë

Rrëfimi i punëtorëve të qendrës bërthamore në Ukrainë

I vetëm në banesën e tij në qytetin Enerhodas të pushtuar nga Rusia në Ukrainën juglindore, roja i sigurisë së centralit bërthamor, Serhiy Shvets, po vështronte nga dritarja e kuzhinës së tij në fund të muajit maj dhe pa persona të armatosur që po afroheshin në rrugën më poshtë. Kur cingëroi zilja, ishte i sigurt se do të vdiste.

 

Rreth 4 mijë punëtorë të qendrës bërthamore u larguan. Ata që qëndruan përmendën kërcënimet për rrëmbim dhe torturë – nënvizuar nga rrëmbimi të premten i drejtorit të centralit Ihor Murashov, i cili u kap dhe iu mbuluan sytë nga forcat ruse teksa kthehej nga puna në shtëpi.

I vetëm në banesën e tij në qytetin Enerhodas të pushtuar nga Rusia në Ukrainën juglindore, roja i sigurisë së centralit bërthamor, Serhiy Shvets, po vështronte nga dritarja e kuzhinës së tij në fund të muajit maj dhe pa persona të armatosur që po afroheshin në rrugën më poshtë. Kur cingëroi zilja, ishte i sigurt se do të vdiste.

Shyets, ish-ushtar në ushtrinë e Ukrainës, që ishte besnik ndaj Kievit, e dinte se personat e armatosur ose do ta vrisnin ose do ta rrëmbenin dhe torturonin. Ai kishte menduar shkurt për regjistrimin e një lamtumire me familjen e tij, e cila kishte ikur në vend të sigurt, jashtë Ukrainës, mirëpo në vend të kësaj, ndezi cigaren dhe kapi armën e vet.