Botë

Rusia dëshiron që votimi i OKB-së për aneksimin e territoreve të Ukrainës të jetë i fshehtë

 

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara do të mbahet javën e ardhshme për të votuar për aneksimin e katër territoreve të pushtuara nga Rusia në Ukrainë dhe Rusia po lobon në mënyrë aktive për të mbajtur të fshehtë votën, shkruan Reuters.

Ukraina dhe aleatët e saj e shpallën referendumin rus në Donetsk, Luhansk, Kherson dhe Zaporozhye si të paligjshëm dhe të detyruar me forcë. Një rezolutë që do të votohet në OKB dhe e hartuar nga Perëndimi, do të dënonte lëvizjen e fundit të Moskës për të aneksuar katër territore pjesërisht të pushtuara.