Botë

Një adoleshent në Las Vegas vdes nga ameba që e ha trurin

Foto: AP
 

Ekspertët kanë thënë se vdekja e një adoleshenti në zonën e Las Vegasit nga një amebë e rrallë që ha trurin duhet të nxisë kujdes, jo panik, në liqene dhe lumenj.

"Tërheq vëmendjen e njerëzve për shkak të emrit", tha Brian Labus, një ish-epidemiolog i shëndetit publik, i quajtur zyrtarisht “Naegleria fowleri”, por pothuajse gjithmonë quhet “ameba që ha trurin”. "Por kjo është një sëmundje shumë, shumë e rrallë".