Botë

Kina premton shtypjen e “forcave armiqësore”

Në Tokio, shumë protestues dolën në rrugë për t’i mbështetur demonstratat kineze. Dhjetëra prej tyre, kryesisht kinezë, mbanin tabela në japonisht, kinezisht dhe anglisht, ku thuhej “Xi Jinping të tërhiqet” dhe “Shtypeni Partinë Komuniste”. I pyetur në lidhje me shprehjet e huaja të mbështetjes për protestuesit, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme kineze, Zhao Lijian, mbrojti masat e vendit të tij për COVID-19 dhe tha se vendet e tjera duhet të kujdesen për punët e tyre

 

Në Tokio, shumë protestues dolën në rrugë për t’i mbështetur demonstratat kineze. Dhjetëra prej tyre, kryesisht kinezë, mbanin tabela në japonisht, kinezisht dhe anglisht, ku thuhej “Xi Jinping të tërhiqet” dhe “Shtypeni Partinë Komuniste”. I pyetur në lidhje me shprehjet e huaja të mbështetjes për protestuesit, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme kineze, Zhao Lijian, mbrojti masat e vendit të tij për COVID-19 dhe tha se vendet e tjera duhet të kujdesen për punët e tyre

Partia Komuniste në pushtet e Kinës është zotuar se do të “godasë me vendosmëri aktivitetet e infiltrimit dhe sabotimit nga forcat armiqësore”, pas demonstratave më të mëdha në rrugë në dekada nga qytetarët e ngopur me kufizime të rrepta antivirus. Një shfaqje masive e forcës nga shërbimet e sigurisë të mërkurën u përpoq t’i pengonte protestat e mëtejshme.

Deklarata nga Komisioni Qendror i Çështjeve Politike dhe Juridike erdhi të martën vonë pas protestave që shpërthyen gjatë fundjavës në Pekin, Shanghai, Guangzhou dhe në disa qytete të tjera.